38 începători și potențiali oameni de afaceri din Comrat și Ceadîr-Lunga au urmat un ciclu de instruiri ”Crearea unui start-up de succes”, care a constat din 6 module. Astfel de cursuri sunt oferite în cadrul proiectului ”Centrul Regional de Informații și Sprijin în afaceri pentru Regiunea Găgăuzia” și organizate pentru toți cei care doresc să-și deschidă o afacere.

Instruirile au fost conduse de experți de nivel național cu experiență de peste 15 ani în consultarea afacerilor. Cursurile s-au desfășurat timp de 6 zile în business-huburile din Comrat și Ceadîr-Lunga. Start-upurilor tinere li s-au explicat cum să-și înțeleagă mai bine clienții, cum să creeze o afacere profitabilă și cum să-și gestioneze corect afacerea pentru  a avea succes în vânzări. Pe lângă aceasta, participanților li s-a vorbit despre surse de finanțare, atât pentru start-upuri, cât și pentru întreprinderile existente. Aceștia au lucrat la elaborarea planurilor de business canvas și marketing. Cursurile au fost interactive și practice.

Novachly Ekaterina din Ceadîr-Lunga, una din participantele la instruiri, a menționat că: ”Organizarea unor astfel de cursuri în Ceadîr-Lunga este foarte binevenită deoarece la inițierea propriei afaceri, multe start-upuri comit greșeli și anume la asemenea cursuri putem afla cum să evităm și prevenim erorile serioase.

Principala direcție a proiectului RBISC este susținerea afacerilor în regiune. Scopul proiectului constă în creșterea nivelului vieții cetățenilor în Regiunea Găgăuzia din Moldova prin crearea locurilor de muncă, reducerea migrației, dezvoltarea economiei, susținerea autorităților publice locale în a deveni facilitatori activi ai creșterii economice.

Proiectul ”Crearea Centrului Regional de Informații și Sprijin în afaceri pentru Regiunea Găgăuzia” este implementat de Comitetul Executiv al UTA Găgăuzia, în parteneriat cu agenția IASCI și finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Inițiativei Primarii pentru Creșterea Economică.