101 de propuneri de proiecte au fost recepționate  în cadrul Programului de granturi desfășurat în perioada 15 August – 4 Octombrie curent,  de către Fundația Soros-Moldova din resursele financiare oferite de Uniunea Europeană.

Scopul Programului este de a oferi suport financiar pentru cel puțin 30 de organizații ale societății civile (OSC-uri) de nivel local pentru dezvoltarea/extinderea și prestarea serviciilor sociale comunitare inovative, destinate copiilor din grupuri vulnerabile și persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale. Organizațiile au avut ocazia să dezvolte propuneri de proiect conform necesităților identificate la nivel local. OSC-urile au fost încurajate să inițieze parteneriate durabile cu autoritățile publice locale și centrale pentru dezvoltarea participativă a acestor servicii.

La concurs au participat 100 de organizații neguvernamentale din toate regiunile Republicii Moldova, inclusiv Transnistria și UTA Găgăuzia. Urmează etapa de evaluare a propunerilor de proiecte de către membrii Juriului Departamentului Sănătate Publică, membrii Senatului Fundației Soros-Moldova și Delegația Uniunii Europene.

Fundația menționează că va aloca tot timpul necesar pentru o evaluare multilaterală și obiectivă a dosarelor. Câștigătorii vor fi anunțați până la finele anului curent prin intermediul poștei electronice.

Programul de granturi a fost lansat în cadrul proiectului ”Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat și implementat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone MoldovaAlianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și Alianţa Organizaţiilor pentru Persoanele cu Dizabilităţi (AOPD). Proiectul se implementează în perioada: februarie 2018 – ianuarie 2021, cu un buget total de 2 117 578 Euro.