Fondul Iniţiativelor Pilot LEADER-UE 2020 – cofinanţat de Uniunea Europeană și Polish Aid – sprijină proiecte antreprenoriale inovatoare în zonele rurale care contribuie la creșterea economică și stimulează inovarea în comunităţile rurale.

Foto: semnarea contractelor de finanţare

În urma unui concurs deschis au fost selectate 12 idei inovative de dezvoltare a afacerilor rurale dintr-un număr de 117 aplicaţii depuse. Cei 12 antreprenori au semnat contractele de finanţare în cadrul unei ceremonii simbolice, cu păstrarea măsurilor de protecţie în contextul pandemiei.
Cele 12 proiecte selectate vor servi drept modele de dezvoltare pentru comunităţile locale. Iniţiativele antreprenorilor se vor încadra în bugetul total de 3,866,520.00 MDL.

Fondul Iniţiativelor Pilot LEADER — UE 2020 este creat în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitatea rurală în Moldova”, finanţat de Uniunea Europeană și Polish Aid, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova în parteneriat cu Reţeaua Naţională LEADER din Republica Moldova. Partener strategic — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova.