12 localități noi din Cahul și Ungheni s-au alăturat oficial proiectului EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

În cadrul evenimentului de extindere a parteneriatelor, a avut loc semnarea oficială a Memorandumurilor de Cooperare cu Autoritățile Publice Locale din Pelinei, Cucoara, Alexanderfeld, Vadul lui Isac, Alexandru Ioan Cuza, Baurci- Moldoveni din raionul Cahul și s. Cornești, or. Cornești, Costuleni, Sculeni, Teșcureni, Valea Mare din raionul Ungheni. Primarii și primarele acestor localități, viitoare campioane în egalitate de gen, au primit seturi cu echipamente IT conținând câte un laptop, o stație de andocare pentru a se conecta la monitoare de dimensiuni mari, un monitor, o imprimantă cu scaner, un proiector, un ecran de proiecție trepied mobil, dar și accesorii necesare pentru buna funcționare a instituțiilor.

De asemenea, au fost semnate o serie de acorduri noi de parteneriat cu societatea civilă, printre care Terre des Hommes (TdH), Centrul pentru Dezvoltare (CPD), Asociația Presei Independente (API), Copil Comunitate Familie (CCF) și CNFACEM și au fost anunțate și inițiativele locale pentru APL, dar și cele 9 granturi mici care vor fi oferite reprezentanților societății civile din Cahul si Ungheni, în vederea promovării egalității de gen și a împuternicirii femeilor în raioanele Cahul și Ungheni.