Timp de 2 săptămâni, reprezentanții și reprezentantele autorităților publice locale din Ungheni și Cahul împreună cu echipele multidisciplinare au fost instruite cum să-și transforme localitățile în comunități campioane în egalitate de gen folosind inovația socială, știința comportamentală, metodologia design thinking și devianța pozitivă.

Participanții și participantele din Pelinei, Cucoara, Alexanderfeld, Vadul lui Isac, Alexandru Ioan Cuza, Baurci-Moldoveni din raionul Cahul și din s. Cornești, or. Cornești, Costuleni, Sculeni, Teșcureni, Valea Mare din raionul Ungheni, au lucrat în echipe și au analizat problemele din comunitate prin prisma satisfacerii necesităților reale ale femeilor și bărbaților, fetelor și băieților, au analizat și reflectat asupra schimbărilor din comunitățile din care fac parte și au identificat soluții inovatoare pentru provocările din comunitate.

Instruirile au avut loc cu suportul organizației daneze WIN, în cadrul proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova.