Oficiul Național Erasmus+ a lansat miercuri, 19 septembrie 2018, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, Nicolae Testemițanu, campania națională “Information Day”, ediția 2018, cu un eveniment “Și eu sunt Erasmus+”, dedicat studenților din Chișinău.

La reuniune au participat studenți care își doresc să beneficieze de oportunități de studii, stagii de practică și activități dedicate tinerilor, susținute de programul Uniunii Europene Erasmus+, dar și Alumni care au împărtășit experiențele de mobilitate Erasmus+ în diferite țări europene.

Reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova au subliniat rolul Erasmus+ în internaționalizarea sistemului de învățământ național, modernizarea practicilor de studiu și predare, dar și în educarea unei generații multicultural dezvoltate, cu abilități și cunoștințe înalt apreciate pe piața muncii.

Oficiul Național Erasmus+ a oferit informații practice privind oportunitățile pe care studenții din Republica Moldova le pot accesa în cadrul Erasmus+ (Mobilitățile Internaționale de Credite – ICM și Programele de Masterat Comune Erasmus Mundus – EMJMD). Reprezentanții Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova au prezentat oportunitățile pe dimensiunea Tineret (conferințe, programe de voluntariat, politici, etc.).

De asemenea, au fost organizate evenimente de informare pentru studenții de la universitățile din Comrat (25 septembrie) și Cahul (27 septembrie).

Pe 16 octombrie, echipa NEO Moldova va avea o întâlnire cu studenții Universității “Alecu Russo” din Bălți.

Campania prevede de asemenea, sesiuni de informare pentru staff-ul universitar din Chișinău și regiuni.

Campania anuală de informare, organizată de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova, are scopul de a prezenta oportunitățile Programului Erasmus+ în rândul studenților și staff-ului universitar din Republica Moldova, precum și de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea și schimburile de experiență pentru studenți și cadre didactice.