Municipiul Ungheni are apeduct nou. Lucrările de construcţie la noul sistem de furnizare a apei potabile, ce au demarat în august 2020, au fost finisate. Reţeaua, cu o lungime de peste 1 600 metri, îi asigură cu apă potabilă pe mai mult de 24 000 de oameni. Acţiunea este parte a procesului de modernizare a centrului municipiului Ungheni, realizată de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanţat şi ghidat strategic de UE, implementat de PNUD şi UNICEF.

Investiţia în valoare de EUR 210 170 este asigurată din fonduri europene, municipalitatea contribuind suplimentar cu MDL 893 868 (echivalent a EUR 46 000). Noul apeduct este construit pe strada Naţională, perimetrul str. Vasile Lupu şi str. Solidarităţii, şi este parte magistrală a traseului de apă potabilă în municipiul Ungheni ce interconectează cele şapte cartiere din oraş.

Pe strada Naţională sunt amplasate cele mai multe instituţii publice, organizaţii ce prestează servicii cetăţenilor şi activează cei mai mulţi agenţi economici din oraş. Strada Naţională este strada principală din mun. Ungheni şi este una din cele mai lungi străzi din oraş.