Necesitatea creării atelierului a apărut ca răspuns al comunităţii Feșteliţa la iniţiativa Uniunii Europene de a se implica activ în prevenirea răspândirii COVID-19, prin intermediul Proiectului de Eficienţă Energetică.
Atelierul a fost dotat cu mașini performante de cusut și brodat, cu stofe și alte materiale necesare pentru lucrul specific în domeniul croitoriei și recondiţionării diferitor materiale și lucruri.

Actualmente, activitatea principală desfășurată în atelierul de creaţie este coaserea măștilor de protecţie pentru comunitate. Atelierul poate oferi astfel de servicii și altor doritori, garantând calitate și un preţ suficient de avantajos.
Atelierul stă la dispoziţia întregii comunităţi, în special elevilor gimnaziului, astfel orele de educaţie tehnologică, dar și cele extra-curriculare se vor desfășura în incinta lui, elevii vor beneficia de instruiri specializate în domeniul designului vestimentar, dar și alte domenii de creaţie. Important este și faptul că prin intermediul implicării active a elevilor în activităţile atelierului, va spori responsabilitatea lor socială faţă de protecţia mediului ambiant prin practicarea activităţilor de reciclare, obiectiv al Proiectului de Eficienţă Energetică.

Foto: Primarul s. Feșteliţa

Atelierul este parte a proiectului „Crearea centrului de excelenţă prin pilotarea tehnologiilor de eficienţă energetică şi a surselor demonstrative de energie regenerabilă în satul Feşteliţa”, susţinut financiar de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Convenţia Primarilor – Proiecte Demonstraţionale”(CoM-DeP).