Cristina Scutaru a lansat acum 10 ani în Ungheni o afacere de familie. Compania Unfloria prestează servicii de curățare și spălare a articolelor textile, inclusiv a covoarelor, dar și de coasere a textilelor pentru casă. În acest an, Cristina Scutaru beneficiază de un grant în valoare de 30.000 EURO acordați din fonduri europene în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.
Cu banii obținuți, dar și contribuția proprie, familia Scutaru va achiziționa mașină automată pentru spălarea covoarelor și echipament aferent acesteia. Astfel, compania își va spori calitatea și rapiditatea serviciilor prestate, va asigura reducerea cu până la 30% a consumului de apă în procesul de curățare a covoarelor și reducerea consumului de energie cu până la 20%.

Pentru reducerea poluării solului și apelor subterane, compania utilizează detergenți biodegradabili care sunt hipoalergenici, fiind compuși din ingrediente naturale și enzime de curățare, lucru care îi face să fie prietenoși cu pielea și cu mediul înconjurător. Compania va instala de asemenea colectoare solare ce vor produce apă caldă din surse nonpoluante și vor reduce consumul de energie. 4 noi locuri de muncă au fost create, fiind angajate femei din zona rurală.