Victor Voina este originar din Cahul. A muncit mulți ani în România în sectorul agricol. Experiența acumulată în țara vecină l-a motivat să își deschidă o afacere în domeniul zarzavaturilor la el acasă, în s. Roșu, raionul Cahul.
Grantul obținut în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie îl va ajuta să își extindă afacerea. Cei 25.000 EURO, plus contribuția proprie, sunt investiți în construcția unei sere pentru cultivarea zarzavaturilor ce va avea sistem de încălzire prin utilizarea uleiului uzat.
Salata, ceapa verde, mărarul, pătrunjelul, menta, arugula, busuiocul crescute de familia Voina vor fi vândute rețelei HoReCa din regiune, dar și vor asigura pizzeria – o altă afacere de familie – cu verdețuri proaspete, de-a casei. Lucrările de construcție sunt în toi, în acest an fiind planificată și prima roadă de zarzavaturi. Investiția va genera 4 locuri de muncă.

Una din ideile inovative pentru viitor este cultivarea zarzavaturilor în ghivece, care vor fi obținute prin reciclarea ambalajelor folosite și preluate de la localurile cu care se va colabora (cutii metalice de la conserve, ambalaje de plastic și alte recipiente). La rândul lor, aceste ghiveciuri cu verdeață vor fi comercializate și oferite în calitate de bonus pentru clienții permanenți.