În contextul Zilei Internaționale a Familiei, Asociația Promo-LEX, Asociația Împotriva Violenței „Casa Marioarei” și Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, implementează Campania de informare și sensibilizare „Protejați familia de violență”. Campania este realizată în parteneriat cu Echipele Multidisciplinare Teritoriale din raioanele Glodeni, Telenești, Fălești, Anenii Noi, Ialoveni, Cahul, Orhei, Comrat și Ștefan Vodă.

Ideea de bază a campaniei din acest an, este de a contribui la dezvoltarea capacităților membrilor Echipelor Multidisciplinare Teritoriale în planificarea și desfășurarea campaniilor de informare a populației în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie.

În acest sens, pe 24 mai 2019, la Chișinău a fost organizat un atelier de instruire pentru 29 de membri ai echipelor multidisciplinare din raioanele sus-menționate. Ulterior, în perioada 1-25 iunie, aceștia urmează să desfășoare propriile activități de campanie la nivel local.

Primele activități au fost deja organizate în s. Nimoreni, r. Ialoveni și s. Vîșcăuți, r. Orhei, unde membrii echipelor multidisciplinare au distribuit materiale de campanie și au informat femeile și fetele, precum și populația în general, despre problema violenței în familie și atribuțiile echipelor multidisciplinare locale în ceea ce privește asistența victimelor violenței în familie.

Campania este realizată în cadrul Proiectului „Promovarea respectării drepturilor femeilor în Moldova prin combaterea violenței în bază de gen”, implementat de către Asociația Promo-LEX, Asociația Împotriva Violenței „Casa Marioarei” și Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, susținut financiar de către Uniunea Europeană. Obiectivul general al proiectului este de a spori respectarea drepturilor femeilor în Moldova prin combaterea violenței în bază de gen.

Pentru informații, contactați:

Eduard PESENDORFER, Manager de Proiect

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova

Tel.: (0 22) 505 210

Eduard.PESENDORFER@eeas.europa.eu

Foto 1 / 24 mai 2019, Sediul Asociației Împotriva Violenței „Casa Marioarei”, Chișinău

Evenimentul de Lansare a Campaniei „Protejați familia de violență” – în poză sunt reprezentanții Asociațiilor Promo-LEX, Asociației Împotriva Violenței „Casa Marioarei”, Centrului de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” și a Echipelor Multidisciplinare Teritoriale din raioanele Glodeni, Telenești, Fălești, Anenii Noi, Ialoveni, Cahul, Orhei, Comrat și Ștefan Vodă.


Foto 2 / 1 iunie 2019, satul Nimoreni, r. Ialoveni

Campania locală de informare „Protejați familia de violență”

În poză sunt reprezentanții Echipei Multidisciplinare Teritoriale din raionul Ialoveni și locuitorii din satul Nimoreni, participanți în cadrul Campaniei


Foto 3/ 2 iunie 2019, satul Vîșcăuți, r. Orhei

Campania locală de informare „Protejați familia de violență”

În poză sunt reprezentanții Echipei Multidisciplinare Teritoriale din raionul Orhei și locuitorii din satul Vîșcăuți, participanți în cadrul Campaniei