Campanie de informare în scopul prevenirii torturii
În scopul informării populației Republicii Moldova și a dezvoltării toleranței zero față de actele de tortură și rele tratamente, Institutul pentru Democrație a desfășurat o campanie  amplă prin intermediul mass-mediei regionale și naționale.

Emisiunile TV și Radio au avut drept scop informarea opiniei publice despre activitatea proiectului, fenomenul torturii și metodele de prevenire a actelor de tortură și relelor tratamente, inclusiv etapele de primire a asistenței juridice și psihologice primare.

Statistica apelurilor telefonice la Centrele de asistență juridică, psihologică și de reabilitare a victimelor torturii după emisiuni arată că acestea au fost urmărite de un număr impresionant de telespectatori și au trezit un interes deosebit.

Toate materialele video, în special  emisiunile realizate, sunt publicate pe canalul YouTube, rețelele de socializare și pagina web a proiectului, ceea ce asigură un impact mult mai mare și un număr mai mare de vizitatori.

Emisiunile TV, radio, diferite articole, și publicitatea plasată în presa scrisă, au trezit un interes sporit în rândul locuitorilor Republicii Moldova, pe motiv că a fost discutată și prezentată tematica fenomenului actelor de tortură și a relelor tratamente, prevenirea acestor acte, acțiuni concrete ce ar trebui să facă un om în caz că a devenit victimă al acestui fenomen și unde poate apela după asistență juridică și psihologică, mecanismul de prevenire a torturii și instituțiile de resort din Republica Moldova.

Campanie de informare în scopul prevenirii torturii