Pentru a dezvolta abilități eficiente de analiză financiară și evaluare a riscurilor în cadrul Ministerului Finanțelor, Proiectul „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în identificarea și pregătirea proiectelor aferente implementării Acordului de Asociere” (proiectul PPF), finanțat de Uniunea Europeană, a organizat un curs de instruire online privind instrumentele și metodele de efectuare a analizei financiare și evaluare a riscurilor în perioada 1-3 iunie 2021.

Cursul a fost citit de experții Proiectului, Constantinos Kyriakopoulos și Daniela Cotorobai. Structurat în 6 module, cursul a îmbinat teoria cu diverse exerciții menite să îmbunătățească abilitățile analitice și practice ale participanților. Aprecierile participanților au demonstrat coerenţa programului, îmbinarea cu succes a elementelor de teorie cu cele practice şi implicarea formatorilor în crearea unui mediu propice pentru studiu şi stimulare a participanţilor.

Proiectul PPF, finanțat de către UE este prevăzut pentru o perioadă de cinci ani. Obiectivul de bază al proiectului vizează consolidarea capacității autorităților naționale de a planifica, pregăti și gestiona proiecte de investiții publice, finanțate atât la nivel intern, cât și extern. O atenție deosebită va fi acordată investițiilor capitale, care sprijină implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova.