În data de 28 ianuarie 2021, Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Republica Moldova şi Ucraina a organizat cea de-a 35-a Reuniune a Consiliului Consultativ în format de videoconferinţă. La şedinţă au participat reprezentanţi ai Ministerelor Afacerilor Externe, agenţiilor de frontieră, vamale şi de aplicare a legii din Republica Moldova şi Ucraina, Delegaţiilor Uniunii Europene în Republica Moldova şi Ucraina, Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Şeful EUBAM, dl Slawomir Pichor, a informat participanţii despre activităţile realizate de către Misiune în comun cu serviciile sale partenere în circumstanţele evoluţiei pandemiei de coronavirus, din luna septembrie 2020, de la ultima Reuniune a Consiliului, precum şi despre activităţile planificate până la 30 noiembrie 2021.
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Peter Michalko, a prezidat întrunirea, în cadrul căreia participanţii au oferit opinii valoroase cu privire la contribuţia viitoare a Misiunii atât la un dialog incluziv între Chişinău şi Tiraspol, cât şi la sprijinirea extinderii controlului comun de-a lungul frontierei de stat moldo-ucrainene şi prevenirea, depistarea şi investigarea infracţiunile transfrontaliere.
Următoarea şedinţă a Consiliului consultativ va avea loc în iunie 2021.