Asociația  obștească „Viitorul” din or. Hîncești a creat – în cadrul programului de granturi gestionat de Keystone Moldova din sursele Uniunii Europene – un Club al părinților persoanelor cu dizabilităţi, care promovează dreptul la trai în comunitate. Una dintre activitățile principale ale Clubului a fost inițierea serviciilor de asistență psihologică pentru părinți care trec prin situații de dificultate în procesul de incluziune în comunitate al persoanelor cu dizabilități. Activitățile Clubului au fost gândite pentru a-i ajuta pe părinți să facă față stresului simțit, să cunoască alți părinți și să comunice despre barierele cu care se confruntă, să dezvolte un sentiment de apartenență a grupului și să se susțină reciproc în situații de criză.

Fiecare ședință a Clubului părinților a acoperit o anumită temă de interes comun pentru participanți, iar focusul central al moderatorilor este crearea unui spațiu de încredere și acceptare, lucrul cu emoțiile pentru a face față situațiilor de stres, exersarea  comportamentelor funcționale pozitive, creșterea nivelului de responsabilitate și asumarea deciziilor. Totodată, în cadrul Clubului părinții sunt ghidați să valorifice resursele interne și externe pentru a avea încredere și putere în promovarea incluziunii sociale bazată pe drepturile și libertățile persoanelor cu dizabilități.

Asociația obștească „Viitorul” din or. Hîncești este una dintre cele șase organizații beneficiare de granturi mici pentru implementarea proiectelor la nivel local oferite  în cadrul proiectului „Promovarea și monitorizarea drepturilor persoanelor cu dizabilități din instituțiile rezidențiale cu profil psiho-neurologic”, implementat de Asociația Obștească Keystone Moldova în parteneriat cu Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Moldova (AOPD) şi  Asociația Europeană a Prestatorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități (EASPD) cu susținerea financiară a Uniunii Europene.