Progresele, provocările și planurile de viitor ale Proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală” în Republica Moldova au fost discutate pe 28 iunie a.c., la cea de-a șasea reuniune a Comitetului de Conducere al Proiectului. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților co-beneficiare, AGEPI, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Serviciul Vamal, ANSA, Serviciul Vamal, reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, consorțiul de implementare a Proiectului, precum și echipa de experți.

În vederea îmbunătățirii aplicării drepturilor de proprietate intelectuală în Moldova, Proiectul a realizat o serie de activități cum ar fi seminare, ateliere de lucru și ghiduri pentru Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței, Serviciul Vamal, Poliție și Procuratură. De asemenea, Proiectul a organizat mai multe evenimente naționale și internaționale, precum Conferința Internațională de Inovare, Forumul pentru Industrii Creative, Seminarul Regional în contextul Zilei Mondiale de Combatere a Contrafacerii, Simpozionul “Lecturi AGEPI”, lansând în martie campania ”Stop Pirateria și Contrafacerea!”, care a fost derulată în 60 de licee din toată țara.

O componentă importantă a Programului de schimbare culturală este sistemul educațional. Maximilian Foedinger a declarat că proiectul va colabora cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la revizuirea curriculum-ului universitar și elaborarea modelelor de lecții pentru licee, o carte de management în domeniul proprietății intelectuale, precum și o platformă de e-learning.

Prioritățile proiectului pentru următoarea perioadă vizează implementarea programului de schimb cultural, finalizarea sistemului IT și consolidarea sistemului IG în Republica Moldova.