În Orășelul European din acest an au avut loc cele mai diverse activități. Două dintre ele – dedicate promovării culturii concurenței și creșterii gradului de conștientizare a opiniei publice în rândul cetățenilor – au fost organizate de către echipa Proiectului european „Sprijin pentru Consiliul Concurenței”.

Prima activitate a presupus crearea unui spațiu de interacțiune dintre experții proiectului și vizitatorii Orășelului European. Temele principale ale discuțiilor au fost concurența și rolul Autorității de Concurență din Republica Moldova.

A doua activitate a vizat zona artelor și s-a desfășurat sub formă unui concurs pentru copiii de diferite vârste. Prin pictură, sculptură, modelare etc., ei au fost încurajată să-și exprime cunoștințele și viziunea asupra a ceea ce înseamnă concurența. Concursul s-a bucurat de un mare succes în rândul vizitatorilor (tineri, părinți, funcționari din diverse autorități publice) și cel al participanților. Dovadă este și rezultatul – peste 70 de lucrări realizate în diverse genuri.

Astfel, participarea echipei Proiectului „Sprijin pentru Consiliul Concurenței” la celebrarea Zilei Europei 2017 a fost o ocazie foarte bună de a-i ajuta pe oameni, prin acțiuni publice, să înțeleagă mai bine importanța asigurării concurenței.

Cu o durată de doi ani, Proiectul UE „Suport pentru Consiliul Concurenței” are drept scop și misiune susținerea Republicii Moldova în realizarea obiectivelor pe componenta de concurență, specificate în capitolul de legislație și politici concurențiale din cadrul Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.