TWINNINGLa 24 iunie 2020, cea de-a 6-a ședință a Comitetului Director al Proiectului de Twinning „Consolidarea sistemului de prevenire a spălării banilor și a finanțării terorismului în Republica Moldova” a avut loc pentru prima dată într-un format complet online.

La întâlnirea online au participat liderii de proiect din Moldova, Lituania, Polonia și Germania, RTA și omologul ei, precum și managerul de program de la Delegația UE în Republica Moldova  și nouă reprezentanți din șase instituții beneficiare din Republica Moldova.

Echipa de proiect a informat membrii Comitetului Director despre progresele înregistrate de proiect în implementarea activităților din perioada de raportare (ianuarie – martie 2020) și despre planurile pentru următoarele trei luni. S-a convenit transferarea implementării tuturor activităților proiectului în spațiul virtual până la ridicarea restricțiilor de călătorie și revenirea sigură la metodele normale de lucru. Au fost prezentate câteva schimbări semnificative în programul activităților și în conducerea componentelor proiectului. Liderul de proiect BC a făcut schimb de opinii cu privire la provocările și prioritățile pentru Serviciul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și a discutat nevoile suplimentare pentru consolidarea capacităților părților naționale interesate.