Pentru a avea un impact asupra consolidării statului de drept în Republica Moldova, este nevoie să identificăm toate forțele cu atribuții în domeniul acesta și să le unim sub un scop comun. Acesta e motivul pentru care Centrul de Inovare și Politici din Moldova (CIPM) a început încă din 2018 crearea unei comunități denumită „Rețeaua Națională pentru Educație Juridică” formată din judecători, ofițeri anticorupție de la CNA, avocați, procurori, profesori și reprezentanți ai societății civile, care să promoveze statul de drept și o cultură a respectării legilor în Republica Moldova.

Pe 24 ianuarie 2020, CIPM a organizat conferința națională „Implicarea polițiștilor în cultivarea respectului față de lege în rândul tinerei generații” cu sprijinul Uniunii Europene și Promo-LEX.

În cadrul conferinței, Steven Daniels – reprezentantul Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Corneliu Popovici – Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Cristi Danilet – Judecător, Ion Manole –Director Executiv al Promo-LEX, Sergiu Golovaci – Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Alina Ursu – reprezentant al Inspectoratului General de Poliție și Ion Pruteanu – reprezentant al Centrului Național Anticorupție le-au urat bun venit celor 20 de polițiști care s-au înscris în Rețeaua Națională pentru Educație Juridică și i-au încurajat să promoveze supremația legii în rândul tinerei generații ca o condiție esențială pentru siguranța individului şi ca o valoarea intrinsecă a democrației.