Miercuri, 20 octombrie 2021, în orașele Fălești și Drochia au fost inaugurate proiectele finanțate de Uniunea Europeană (UE) privind îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă (AA). Scopul acestor proiecte implementate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cooperare cu Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, cu suportul UE, este asigurarea locuitorilor orașelor Fălești și Drochia cu servicii calitative de alimentare cu apă.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este de 35,87 milioane lei, dintre care 32,56 milioane lei – acordați de UE, și 3,30 milioane lei – contribuție locală. 16.450 de locuitori ai orașului Fălești vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” constituie 91,73 milioane lei, dintre care 85,25 milioane lei – acordați de UE, și 6,47 milioane lei – contribuție locală. 20.295 de locuitori ai orașului Drochia vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă.

Evenimentele de inaugurare a proiectelor de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașele Fălești și Drochia fac parte din seria de evenimente organizate de ADR Nord în contextual Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VII-a. Măsurile investiționale „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apa în orașul Fălești” și „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apa în orașul Drochia” sunt finanțate de Uniunea Europeană și implementate de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.