Delegația Uniunii Europene la Chișinău a susținut, în premieră, un proiect crowdfunding, ajutând formația „Moldo-Crescendo” să ajungă în nouă Case de cultură din țară. Astfel, printr-o contribuție făcută în cadrul proiectului finanțat de UE “Vizibilitatea UE și asistenței UE în Republica Moldova în 2017”, Delegația UE s-a alăturat inițiativei „Bach la Casa de cultură”.

Datorită contribuției Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a Diasporei Culturale, Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român și a publicului, în zilele de 21 iulie – 6 august, în nouă Case de cultură din Republica Moldova au avut loc evenimente culturale cu muzică clasică, recitaluri de poezie ale actriței Lia Sinchevici și cu produse foto și video artistice. Evenimentele s-au ținut în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

Proiectul „Moldo-Crescendo” a fost fondat de tineri muzicieni din Republica Moldova, care își fac studiile la instituții de specialitate cu renume din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia.