La 25 iulie 2018,  la Cimișlia a fost lansat un nou proiect european ”Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor”. Aria geografică de acoperire cuprinde cele opt raioane ale Regiunii de Dezvoltare Sud: Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, Leova și Taraclia. Obiectivul principal al acestui proiect este axat pe dezvoltarea economică locală, îmbunătățirea competitivității IMM-urilor din regiunea de Sud și orientarea investițiilor străine în economia locală.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei ”Primari pentru Creștere Economică” și implementat de Consiliul Raional Cimișlia în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Proiectul are o perioadă de implementare de 18 luni, cu un buget total de circa 336 mii euro.

La evenimentul de lansare au participat reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ai autorităților publice centrale și locale, organizațiilor de suport în afaceri, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Elaborarea Catalogului investițional al Regiunii de Dezvoltare Sud (RDS), lansarea unui portal de promovare a oportunităților investiționale în RDS, activități ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului, vor da un impuls pentru dezvoltarea economică a regiunii și atragerea investițiilor directe.

Rezultatele scontate ale Proiectului sunt: consolidarea capacităților manageriale ale antreprenorilor din Regiunea de Sud, crearea primei rețele regionale de consultanță în afaceri, elaborarea profilurilor investiționale în 8 raioane și dezvoltarea unui portal de promovare a oportunităților investiționale.