A revenit de la studii de peste hotare pentru a dezvolta o afacere agricolă acasă. Este vorba despre Dorina Tataru, o tânără de 22 de ani din localitatea Pitușca, raionul Călărași. Totul a început din dorința nestăvilită de a rămâne cât mai multă vreme alături de părinți și de a demonstra că și afacerile din Moldova pot fi prospere.

„Am început cu o plantație mai mică, inițial. Am plantat cireș, după care ne-am extins și am plantat piersici, pruni. La moment avem în jur de 30 de hectare pe care le cultivăm”, povestește Dorina.

Tânăra recunoaște că debutul afacerii sale în agricultură a fost destul de anevoios: „Au fost momente când a fost mai dificil. La început normal că e dificil, am avut nevoie de finanțare. La început nimeni nu-ți oferă finanțare. Multe lucruri nu cunoșteam, totul îmi părea nou, exces de birocrație”.

Pentru a-și putea transpune ideile în realitate, Dorina Tataru a avut nevoie de ajutor.

„Am contractat un credit cu ajutorul proiectului „Livada Moldovei”. Ne-au susținut atât financiar dar ne-au oferit și consultanță în privința elaborării proiectului investițional. Despre acest proiect am aflat din mediul online, din media, și am mai avut niște cunoscuți care au apelat la acest proiect. De aici a apărut încrederea”, povestește antreprenoarea.

Totuși, înainte de a purcede la drum, tânăra a studiat atent piața, propunerile băncilor dar și alte proiecte, iar „Livada Moldovei” i s-a părut cea mai atractivă opțiune datorită facilităților fiscale pe care le are, consultanței pe care o oferă și datorită suportului pe întreg parcursul proiectului: „Prin intermediul acestui proiect am procurat sistemul de suport pentru livada de cireș, deoarece pentru livezile super-intensive acesta este un punct foarte important. Fără sistemul de irigare și sistemul de suport nu este posibil de obținut rezultate”.

După mai multe luni de muncă și dăruire, rezultatele nu au întârziat să apară. Tânăra a recoltat deja prima roadă de piersici.

„Livada Moldovei” este un proiect implementat cu suportul Uniunii Europene, prin intermediul Băncii Europene de Investiții. Mai multe informații, aflați la următorul link:

https://youtu.be/OqvJ9rYfdoI