Orășelul European din acest an a găzduit, în premieră, cortul Întreprinderii de Stat ,,Administrația de Stat a Drumurilor”, a cărui echipă și-a pus drept scop să aducă mai aproape de public informația despre sprijinul financiar european, oferit în sectorul reabilitării drumurilor din Republica Moldova.

Reprezentanții instituției au repartizat tuturor celor prezenți la cort materiale informative despre procesul de construcție și reconstrucție, din banii acordați de Uniunea Europeană, a arterelor rutiere din Republica Moldova. De asemenea, ei le-au arătat care sunt porțiunile de drum reabilitate din bani europeni, la ce etapă se află acestea și au răspuns la o serie de întrebări legate de valorificarea optimă și cât mai eficientă a sprijinului european acordat țării noastre în acest scop.

În cadrul Proiectul de suport al Programului din sectorul drumurilor Uniunea Europeană a acordat credite și granturi pentru reabilitarea a 680 km de drumuri naționale. Mai exact, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a oferit 242,5 de milioane de euro, Banca Europeană de Investiții (BEI) – 255 de milioane de euro, iar Comisia Europeană – 43,5 de milioane de euro. Pentru anii 2017-2019, sunt planificate contracte de reabilitare și de construcție a drumurilor naționale în valoare totală de 98,28 de milioane de euro.