Pandemia de COVID-19 a adus provocări substanţiale autorităţilor publice locale și, mai ales, femeilor şi copiilor care sunt vulnerabili în faţa fenomenului violenţei în familie şi în bază de gen.

Prevenirea violentei in familie
Pentru a răspunde eficient la cazurile de violenţă, Uniunea Europeană, UN Women și UNICEF Moldova au asigurat echipele multidisciplinare din 70 de localităţi ale raioanelor Cahul și Ungheni cu echipamente de protecţie: dezinfectanţi, măști de protecţie, mănuși din cauciuc, termometre cu infraroșu. Astfel, persoanele în situaţie de risc pot beneficia de servicii în timp util, iar membrii echipelor multidisciplinare pot activa în siguranţă pentru ei și cei din jur chiar și în timpul pandemiei.

Prevenirea violentei in familie
Totodată, femeile și copiii din categoria de risc din cele 2 raioane au fost susţinuţi cu produse alimentare, de igienă, materiale educaţionale, cărţi și jocuri, măști de protecţie și dezinfectanţi.

Asistenţa totală se ridică la 155 000 de euro și a fost acordată în cadrul Proiectul EVA – Promovarea egalităţii de gen în raioanele Cahul și Ungheni.