Ambasadorul UE și Ambasadorii Statelor Membre UE, în calitate de Echipa Europa, la 19 mai, au întreprins o vizită regională în orașul Bălți. Împreună cu colegii săi, Ambasadorul Franței, Ambasadorul Republicii Cehe, Ambasadorul Poloniei, Ambasadoarea Suediei, Ambasadoarea Austriei, Șeful adjunct al misiunii – Ambasada Italiei, Consulul general al Consulatului general al României la Bălți, precum și un diplomat care reprezintă Ambasada Ungariei, Ambasadorul UE, Peter Michalko, s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale, cei ai organizațiilor societății civile, precum și cu mass-media locală.

Un moment important l-a reprezentat sesiunea „EU Talks” cu studenții de la Universitatea de Stat din Bălți, Alecu Russo, organizată cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a Centrului de informare al UE. Echipa Europa a împărtășit studenților opiniile lor despre cum să se dezvolte și să-și îmbunătățească abilitățile personale, dar și a abordat aspecte importante legate de bunăstarea țării și a societății.

Evenimentul „EU Talks” a fost urmat de evenimentul de oferire a 11 troleibuze noi achiziționate cu sprijinul Fondului Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P). Noile troleibuze moderne, care funcționează în baza energiei electrice și a bateriilor, oferă locuitorilor municipiului Bălți transport public mai bun și sigur, contribuind în același timp la protejarea mediului.
De-a lungul vizitei, Echipa Europa a reiterat sprijinul tangibil oferit cetățenilor orașului Bălți. Aceasta a fost urmată de un eveniment desfășurat în cadrul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, după care a urmat și o întrevedere cu reprezentanții Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”. Ambele instituții au beneficiat de suportul UE și al Statelor sale Membre prin intermediul parteneriatului cu Germania și Austria. Echipa Europa rămâne aproape de cetățenii Republicii Moldova, oferind suport și programe de asistență de impact.