La 19 iulie 2022, în cadrul EU4Environment, UNIDO a găzduit un eveniment online pentru întreprinderile de producție care lucrează în Cahul, Republica Moldova, pentru a prezenta și a prezenta beneficiile aderării la Cluburile RECP.

Concret, evenimentul a inclus sesiuni de informare cu privire la rolul și activitatea Acțiunii EU4Mediu în țară, scopul și aplicarea metodologiei Eficiența resurselor și producerea mai pură (RECP), precum și oportunitățile, avantajele și condițiile necesare pentru a se alătura Clubul RECP din Cahul.

Evenimentul a fost livrat online folosind platforma Zoom și găzduit în limba română și rusă. Acesta a reunit reprezentanți ai companiilor producătoare, experți ai Centrului RECP, autorități municipale din Cahul și alte instituții de sprijin.

Cluburile de producție eficientă și mai curată a resurselor (RECP) fac parte din Componenta „Economie circulară și noi oportunități de creștere” implementată de UNIDO în cadrul acțiunii regionale „Uniunea Europeană pentru Mediu” (EU4Environment). Prin urmare, UNIDO caută întreprinderi interesate (care lucrează în producția de alimente, procesare agroalimentară, construcții sau producție de produse chimice) din Cahul și UTA Găgăuzia să se alăture Cluburilor de Producție Eficientă și Mai Curată a Resurselor (RECP) din cele două regiuni. Întreprinderile selectate vor primi instruire RECP prin intermediul a șase module tematice, precum și sprijin pentru dezvoltarea unui plan RECP acționabil și începerea implementării acestuia.