Proiectul finanțat de UE „Sprijinirea Guvernului Republicii Moldova în identificarea și pregătirea proiectelor legate de implementarea Acordului de Asociere” (în continuare – PPF) a organizat un concurs de întrebări și răspunsuri în rândul studenților moldoveni, care a avut drept scop evaluarea culturii financiare în rândul tinerilor. Pentru a marca finalizarea cu succes a concursului online, la 22 iunie 2022 a avut loc o ceremonie de premiere la Ministerul Finanțelor. Ceremonia a fost prezidată de Ion Gumene, secretar de stat al Ministerului Finanțelor.

La ceremonie au fost invitați studenții care au obținut cele mai bune rezultate la concursul online. Iurie Pașinschi, Șeful Direcției Managementul Institutional din cadrul Ministerului, a prezentat oportunitățile de voluntariat, stagiere si angajare în Ministerul Finanțelor, precum și procesul de recrutare și angajare a candidaților. Totodată, Ion Gumene a subliniat importanța Ministerului Finanțelor în administrația publică și a încurajat studenții să ia în considerare angajarea în sectorul public al Republicii Moldova, inclusiv în Ministerul Finanțelor.

Ulterior studenții au avut ocazia să adreseze întrebări care au generat o discuție deschisă cu toți reprezentanții Ministerului Finanțelor, cu Josip Juric, Managerul de Program responsabil pentru Proiectul PPF din cadrul Delegației UE în Republica Moldova și cu echipa Proiectului PPF.

La finalul ceremoniei, studenții au fost premiați pentru rezultatele obținute.