EU4Environment a organizat un webinar introductiv cu privire la Producerea mai pură și eficiența resurselor (RECP) pentru întreprinderile industriale și experții din Republica Moldova. Evenimentul online a avut loc pe 10 februarie 2022.

Scopul webinarului RECP a fost de a promova o aplicare mai largă a RECP în Moldova, unde ar trebui dezvoltată piața locală a furnizorilor de servicii, inclusiv cu capacități și abilități locale suficiente. De asemenea, a oferit o introducere la o instruire practică pentru profesioniști în energie și mediu și reprezentanți ai întreprinderilor de producție cu privire la activități specifice pentru ecologizarea IMM-urilor în cadrul Acțiunii EU4Environment în Republica Moldova.

Evenimentul a fost găzduit în cadrul Zilelor Industriei UE 2022, evenimentul anual emblematic al Europei, evidențiind liderii industriali și discuțiile în curs de politică industrială, îmbunătățind în același timp baza de cunoștințe a industriei europene. Ediția din 2022 a avut loc în format hibrid la Bruxelles în perioada 8 – 11 februarie 2022 și a stimulat discuții între ecosistemele industriale cu privire la tranziția lor verde și digitală (inclusiv IMM-uri). Săptămânile industriei din UE reprezintă o încadrare mai largă a Zilelor industriei din UE, aducând discuția în comunitățile locale. Evenimente locale au avut loc în UE și în regiunea Partenerului estic (EaP) până la sfârșitul lunii februarie 2022. Ateliere virtuale, târguri, seminare, sesiuni cu ușile deschise și prezentări de afaceri au demonstrat modul în care ecosistemele industriale europene abordează subiectele ecologice și digitale, tranziție, reziliență și tineret în industrie.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați: https://eu-industry-days.ec.europa.eu/