În premieră pentru Republica Moldova, 70 de comunităţi din regiunile cheie Cahul şi Ungheni îşi unesc eforturile pentru a coopera în dezvoltarea economică locală, semnând un Memorandum de cooperare intermunicipală.

Toate cele 33 de comunităţi din raionul Ungheni au semnat două memorandumuri de intenţie. Comunităţile urmează să îşi creeze o agendă economică comună în baza avantajelor competitive regionale şi a consolidării lanţurilor valorice. De asemenea, localităţile semnatare vor pune baza procesului de iniţiere a cooperării intercomunale în organizarea şi gestionarea în comun a serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea cheie Ungheni.

În paralel, 37 comunităţi din raionul Cahul au semnat memorandum de intenţie de cooperare intercomunitară. La fel, 21 de comunităţi din Cahul fac echipă pentru a iniţia cooperarea intercomunală în organizarea şi funcţionarea serviciului de administrare a bunurilor domeniului public ( iluminatul stradal şi întreţinerea spaţiilor verzi) în regiunea cheie Cahul.

Iniţiativa este realizată de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanţat şi ghidat strategic de Uniunea Europeană, implementat de PNUD şi UNICEF Moldova.