Tinerii din Cahul au participat la cea de-a doua ediția a Hackaton-ului tech organizat în cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul – Program Antreprenorial pentru Tineri. Mai mulți programatori, designeri, manageri de proiect, ingineri, profesori și alți specialiști au colaborat timp de trei zile, pentru a transforma ideile în afaceri viabile.

În prima zi a evenimentului, cei înscriși în competiție au format echipele de lucru, și-au analizat ideile și au generat un plan de acțiuni pentru dezvoltarea potențialelor afaceri. Ei au fost ghidați de către experți din domeniile antreprenoriat, IT, dezvoltare business, marketing, design etc, care le-au oferit consultanță pentru consolidarea ideii de business. La final, eforturile participanților au fost răsplătite cu premii bănești, dar și cu experiențe remarcabile de antreprenoriat.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 3-5 septembrie 2021 și a adunat la un loc peste 30 de tineri activi din regiunea Cahul. Cu ajutorul „EU4Moldova: Startup City Cahul” regiunea de sud va deveni o comunitate antreprenorială inovativă, cu lideri comunitari, evenimente și întâlniri, inițiative educaționale, programe pentru startup-uri și instituții publice care își unesc eforturile, pentru ca toate activitățile prevăzute în proiect să aibă loc.