„EU4Moldova: Startup City Cahul”, în parteneriat cu Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și Primăria municipiului Cahul, și-au unit eforturile pentru a-i ajuta pe cetățenii ucraineni refugiați în Republica Moldova. Pentru refugiații care se află în prezent în sudul țării a fost amenajată o zonă de comunicare și de lucru, dotată cu toate cele necesare pentru ca aceștia să-și poată desfășura activitatea. Astfel, cetățenii ucraineni care sunt la Cahul și au posibilitatea să muncească de la distanță pot veni la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” (strada Piața Independenței, 1, Cahul) pentru a beneficia gratuit de:

◊ Spaţii de comunicare și de lucru dotate cu tehnica necesară

◊ Echipamente performante

◊ Conexiune la internet

◊ Consumabile alimentare.

În continuare, la Cahul urmează a fi identificate și alte necesități ale refugiaților, pentru a le oferi tot sprijinul necesar.

„EU4Moldova: Startup City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, precum și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).