Tehnologia informațională devine din ce în ce mai mult o forță cheie în transformarea vieții sociale. Prezența acesteia se face simțită practic în fiecare domeniu, iar cunoștințele aprofundate în IT, reprezintă în prezent un mare atu pentru cei care le posedă. Pentru profesoara Olga Neculseanu, studierea IT-ului a fost un vis împlinit, pe care și-l transformă în realitate abia după 15 ani. Ea a fost mereu pasionată de cifre, ceea ce a determinat-o să devină profesoară de matematică și informatică la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din satul Giurgiulești. Pe lângă acestea, ea mai predă și „Programarea în limbaj C” și „Dezvoltarea web”.
Profesoara a dat aripi propriului vis atunci când a început a studia independent diferite limbaje precum HTML, CSS, PHP.
Ulterior însă și-a consolidat cunoștințele în cadrul proiectului „Tekwill în fiecare școală”, participând la programul de formare pentru profesori. După ce instituția a fost selectată în proiect, Olga Neculseanu a participat la mai multe programe de instruire pentru a fi în pas cu tehnologiile informaționale și a le transmite mai departe elevilor ei. Așa îi ajută să cunoască profesiile viitorului, fiind convinsă că „nu trebuie să educăm copiii pentru ziua de astăzi, ci pentru cea de mâine”. Iar „mâine” oportunitățile vor fi pe ecranul lor!

“Îmi place sa-mi implic elevii in diferite proiecte naționale, iar atunci când s-a lansat proiectul „Tekwill in fiecare școala” am zis ca vreau ca și elevii din instituția noastră sa beneficieze de aceste cursuri. În proiect ne-am înregistrat 5 profesori din diferite domenii ( limba romană, limba engleză, educație plastica, biologie și informatică) iar eu în calitate de profesor de informatică am fost numită persoana responsabilă de proiect în instituție. Atunci când am fost selectați am simțit nevoia sa aplic la diferite cursuri de instruire ca să îmi pot ajuta colegii în implementarea acestui proiect.
Proiectul „Tekwill în Fiecare Școală” va oferi noi abilități pentru viitorii angajați care vor activa într-o nouă piață a muncii, dar și cunoștințele necesare pentru profesorii de astăzi. Cu o forță de muncă bine pregătită și cu cunoștințe puternice în domeniul IT vom avea noi oportunități pentru antreprenoriat.
Totodată vom ajuta noua generație să-și dezvolte competențe specifice, astfel încât să poată obține abilități suplimentare curriculumului existent pentru a îmbrățișa noi oportunități în viață.”
„Tekwill în fiecare școală” (TiFS) este cel mai complex program de cursuri extracurriculare, la care elevii studiază disciplinele viitorului (C++, Web Design, Inteligență artificială și altele). Anul trecut, în misiunea sa de a aduce profesiile viitorului mai aproape de elevi și de profesori, s-a alăturat și Uniunea Europeană prin asistența financiară acordată în cadrul proiectului „Eu4Moldova:Startup City Cahul”, în parteneriat cu Suedia și implementat de ATIC.
Astfel, in 2021, cca 46 de școli din regiunea Cahul sunt așteptate să se înscrie la program.