Peste 10 ediții și 200 de participanți! Sunt primele rezultate ale „Tech Coffee” în regiunea Cahul – platformă ce contribuie la consolidarea comunității tehnologice din regiunea de sud prin evenimente de networking, schimb de opinii și experiențe pentru a iniția colaborarea la nivel local între persoanele interesate de acest domeniu. Dezvoltat cu regularitate, scopul evenimentului este de a discuta subiecte de interes public, oportunități, dar și de a identifica potențialii membri ai comunității tehnologice. Astfel, proiectul „EU4Moldova: Startup City Cahul” își propune să conecteze comunitatea locală la tehnologii și să încurajeze dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul și creșterea forței de muncă.

Invitații evenimentelor sunt reprezentanți ai comunității academice, economice, antreprenori profesioniști, lideri locali și alții, care împărtășesc bunele practici, provocări și experiențe utile pentru progresul diferitor inițiative locale.

În cadrul celor 10 ediții, au fost abordate numeroase subiecte, cum ar fi: oportunitățile oferite de comunitatea tech, potențialul de dezvoltare și digitalizare a diferitor ramuri ale economiei în regiunea de sud a țării, ce reprezintă un startup și care sunt modalitățile de dezvoltare a acestuia.

„EU4Moldova: Startup City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de către ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, oferind, de asemenea, oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). În cadrul proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie „EU4Innovation Center”, iar un grup larg de localnici vor deveni beneficiarii săi.