La Kiev, în data de 12 mai 2021, s-a desfășurat Conferința internațională „Cele mai bune practici juridice și programe de suport pentru antreprenorii sociali din Moldova și Ucraina”, organizată în format mixt, în cadrul Proiectului „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova și Ucraina”.
Evenimentul a adunat pe Zoom circa 130 de participanți din Republica Moldova, Ucraina, Canada, Statele Unite ale Americii, Turcia și Nepal. În plus, conferința a fost transmisă în direct timp de 7 ore pe Facebook.
În timpul conferinței, experții și participanții au discutat despre dezvoltarea antreprenoriatului social în ambele țări, impactul și rolurile sale în rezolvarea problemelor sociale și contribuția la incluziunea socială. Mai mult, au fost prezentate, probleme de ordin legal și cele mai bune practici de sprijinire a afacerilor sociale dezvoltate atât de sectoarele guvernamental, cât și de cel neguvernamental din cele două țări.
În cele din urmă, obiectivele cheie au fost atinse – antreprenorii sociali, experții și oficialii guvernamentali au împărtășit cele mai bune practici din sfera antreprenoriatului social și au oferit o imagine de ansamblu asupra posibilelor modalități de dezvoltare a antreprenoriatului social în viitor.
Proiectul EUnlocking contribuie la stimularea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și mediului sustenabil în ambele țări. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului EU4Youth.
Proiectul este implementat de Institutul Gustav-Stresemann e.V (GSI)(Germania),  AXA Management Consulting (Moldova), Asociația ECO-RAZENI (Moldova), Egalite International (Ucraina), Centrul CONTACT (Moldova) și ONG-ul ProNGO! e.V. (Germania).