Jurnaliștii, bloggerii și vloggerii din țară înscriși în competiția „Antreprenoriatul social: mai aproape de oameni, natură, comunitate” au fost premiați. Evenimentul de înmânare a premiilor media pentru antreprenoriat social a fost organizat de Centrul CONTACT în cadrul proiectului EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova și Ucraina (EUnlocking) finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului EU4Youth.

În martie 2021, Centrul CONTACT a anunțat lansarea concursului „Antreprenoriat social: mai aproape de oameni, natură și comunitate”, prin care a încurajat jurnaliștii, bloggerii și vloggerii să scrie despre oamenii și organizațiile care inițiază și dezvoltă afaceri sociale și să promoveze istoriile lor de succes, dar și impactul acestora în soluționarea problemelor sociale. Scopul acestei competiții a fost de a promova economia socială, posibilitățile acesteia, dar și de a stimula interesul presei față de acest subiect.

Timp de 2 luni, în concurs au fost înscrise 36 de materiale, iar 16 autori/autoare, care au primit cel mai mare punctaj din partea comisiei de jurizare, au fost premiați/ premiate.

Evenimentul de anunțare a rezultatelor concursului poate fi urmărit accesând următorul link: https://bit.ly/2W3E5yF

Competiția a fost organizată în cadrul Proiectului EUnlocking, care contribuie la stimularea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și mediului sustenabil în ambele țări. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului EU4Youth.

EUnlocking este implementat de Institutul Gustav Stresemann e.V. (GSI) (Germania), Egalite International (Ucraina), organizația AXA Management Consulting (Moldova), Asociația ECORAZENI (Moldova), Centrul Național de Asistență și Informare pentru ONG-urile din Moldova „CONTACT” (Moldova) și „Pro NGO ! e.V” (Germania).