„Daunele provocate de produsele contrafăcute și de piraterie asupra dezvoltării inovațiilor” – acesta a fost laitmotivul unei campanii publice lansate recent de EUBAM (Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina) împreună cu Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale.

Campania a fost prilejuită de Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, marcată la 26 aprilie. Scopul ei a fost să sprijine două dintre organizațiile-partenere ale EUBAM în țara noastră – Serviciul Vamal și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală – în promovarea drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova, respectiv în sporirea gradului de conștientizare, de către cetățeni, a importanței acestor drepturi.

Mesajul-cheie al campaniei a fost că inovația poate contribui la îmbunătățirea calității vieții oamenilor. În acest context, s-a pus accent pe daunele pe care le aduc produsele contrafăcute și pirateria asupra dezvoltării inovațiilor medicale și alimentare, a celor vizând transportul sau energia. Cu sprijinul EUBAM, au fost tipărite diverse postere și materiale promoționale, care au fost distribuite în toată țara, precum și la punctele de trecere a frontierei și la granița administrativă.

Pentru detalii despre implicarea EUBAM în protejarea drepturile de proprietate intelectuală în Ucraina și Republica Moldova, vizitați pagina misiunii.