Europe Café, principalul Centru de Informare al Uniunii Europene în Chișinău, a fost inaugurat la 1 octombrie 2020, în format virtual, de către Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, cu participarea online a Ambasadorii ţărilor membre ale Uniunii Europene. Alături de ei, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Ţulea, a adresat un cuvânt de felicitare.

Europe Café a fost conceput ca un centru de comunicare și informare, unde toţi cei interesaţi vor putea să afle mai multe despre Uniunea Europeană și Statele Membre, despre istoria și cultura lor, precum și despre asistenţa oferită în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova, prin programe și proiecte ale Uniunii Europene și ţărilor membre UE, care împreună acţionează ca „Echipa Europa”.

Ambasadorii Statelor Membre ale Uniunii Europene au subliniat că Europe Café va deveni un spaţiu în care cultura și asistenţa Statelor Membre ale UE vor fi prezentate publicului. Prima expoziţie inaugurată în incinta Europe Café este intitulată „UE-Moldova: Împreună mai puternici”. Expoziţia fotografică prezintă povești de succes ale beneficiarilor programelor finanţate de UE în Republica Moldova – oameni care, cu sprijin european, sunt capabili să-și îmbunătăţească viaţa de zi cu zi.
Europe Café este un spaţiu unic în capitală – situat într-o clădire istorică de pe strada Alexei Șciusev 97, cu un design inovator.
Odată ce circumstanţele legate de pandemie vor permite, publicul larg va avea opţiunea de a vizita încăperile, numite în onoarea părinţilor fondatori ai Uniunii Europene, de a naviga printre publicaţii din și despre ţările UE și de a-și testa cunoștinţele despre UE într-un quiz interactiv. Astfel, Europe Café își propune să devină un loc atractiv pentru oamenii interesaţi de UE și cultura europeană, să își împărtășească propriile experienţe și realizări obţinute cu sprijinul UE.
Europe Café va fi deschis pentru vizitatori în timpul evenimentelor specifice și pe durata programului săptămânal de lucru.
Din cauza pandemiei COVID-19, accesul va fi restricţionat pentru a asigura respectarea reglementărilor de siguranţă. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi pagina de Facebook a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova și pagina „Împreună mai puternici”.

Versiunea integrală a evenimentului de lansare poate fi urmărită la:
https://www.facebook.com/EUDelegationMoldova/videos/625976661423089.