Experții Proiectul UE ”Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală” în Republica Moldova împreună cu specialiștii AGEPI au moderat, pe 5 octombrie a.c., un atelier de lucru pentru specialiștii din industria cinematografică și audiovizuală, organizat în cadrul festivalului internațional de film RAVAC.

Intitulat generic ”Proprietatea Intelectuală în domeniul audiovizual”,  atelierul de lucru a reunit producători, scenariști, regizori din Moldova.

Liderul de echipă al Proiectului UE, Maximilian Foedinger, a subliniat importanța industriilor creative pentru dezvoltarea culturii, dar și a economiei, în contextul în care ponderea afacerilor din acest domeniu în PIB-ul țărilor europene este în creștere. Nu în ultimul rând, industriile creative asigură artiștii cu locuri de muncă.

Specialiștii AGEPI au vorbit despre drepturile de autor și drepturile conexe în industria creativă și sistemul național de gestiune colectivă a drepturilor conexe, iar expertul Proiectului UE, Laurențiu Oprea a făcut o prezentare a reglementărilor juridice europene a drepturilor producătorilor de film și audiovizual.