Peste 100 de femei din toată țara au depus, până la finalul lunii februarie, dosarele la componenta întâia a Programului-pilot „Femei în Afaceri”.

Dintre acesta, aproape 50% sunt angajate în câmpul muncii, însă au capacitatea și doresc să lanseze propria afacere, iar alte 50% sunt în concediu de îngrijire a copilului, muncesc pe cont propriu ori sunt șomere. Din punct de vedere geografic, circa 80% sunt din centrul republicii, iar din acestea mai mult de o treime sunt din municipiul Chișinău. Cele mai multe femei optează pentru afaceri ce țin de prestarea serviciilor, agricultură, meșteșugărit, agroturism.

După încheierea perioadei de recepționare a dosarelor, la 31 martie, și verificarea lor, 300 de femei câștigătoare – care intenționează să lanseze o afacere proprie în Republica Moldova ori să-și dezvolte afacerea existentă – vor participa la instruiri, vor beneficia de consultanță și vor fi ghidate în procesul de inițiere a unei afaceri. Alte 100 de femei-antreprenoare, care vor fi selectate pentru componenta a doua a programului – destinată întreprinderilor înregistrate cu mai puțin de doi ani, create și gestionate de către femei – vor beneficia de granturi pentru dezvoltarea afacerii. În definitiv, componenta a treia va oferi sprijin pentru companiile în creștere – investiții la scară largă pentru extinderea pieței de desfacere și promovarea exporturilor, cu suport consultativ direcționat spre maximizarea impactului investițiilor. Etapa în cauză este destinată companiilor active pe piață mai mult de doi ani și care planifică o creștere a cifrei de afaceri și/sau numărului angajaților în următoarele 18 luni.