În perioada 27- 29 iunie 2018, Centrul de Reabilitare și Consultanță  „OSORC” a organizat seminarul de formare continuă a specialiștilor serviciilor sociale „Echipă mobilă” din r-nele Căușeni, Ștefan Vodă, UTA Găgăuzia, Slobozia, Tiraspol și a Centrului de zi pentru copii și tineri cu dizabilități din s. Caragaș, r-nul Slobozia.

Scopul activității a fost creșterea și consolidarea capacităților specialiștilor în prestarea calitativă a serviciilor. Tematicile au  fost selectate în conformitate cu necesităţile de formare identificate anterior și anume: acordarea suportului copiilor cu tulburări din spectrul autismului și a celor cu sindromul Down, motivarea părinților copiilor cu dizabilități de a se implica în implementarea Planului Individualizat de Asistență, aplicarea diverselor tipuri de terapii pentru sporirea gradului de autonomie a copilului.

În calitate de formatori au fost invitați profesioniști din Republica Moldova – AO „SOS Autism” și reprezentanți ai Institutului de reabilitare a persoanelor cu deficiențe în dezvoltarea psihofizică  „I. Corceac” din or. Odesa, Ucraina.

Seminarul a fost organizat în cadrul Proiectului finanţat de Uniunea Europeană „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilități pentru susținerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului” implementat de Keystone Moldova, în parteneriat cu Alianţa Organizaţiilor pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi Centrul de  Reabilitare şi Consultanţă „OSORC”, finanțat de UE și cofinanțat de IM Swedish Development Partner.