Oleg și Mihail, sunt doi prieteni din Cahul, pasionați de sisteme de tehnologie. În cadrul hackathon-ului „EU4Moldova Start-up City Cahul”, aceștia au început afacerea Fortal Security, prin care vin cu soluții de securitate pentru instituțiile de învățământ și întreprinderile regionale.

Oleg Circhelan: „An de an, se investește masiv în renovarea grădinițelor și școlilor. Noi ne dorim ca tot ce se face să fie protejat și securizat. Noi mergem în întâmpinarea instituțiilor didactice oferindu-le sisteme wi-fi, video, alarma etc.”

Denumirea nu e întâmplătoare, aceasta a fost aleasă după mai multe cercetări ale pieței. Fortal Security se luptă cu orice act de vandalism a terenurilor de joacă, deteriorarea pereților și geamurilor sau accesul persoanelor neautorizate. În cadrul hackatonului, tinerii s-au bucurat de mentoratul mai multor experți în domeniul antreprenorial, pentru a-și transforma idea în afacere viabilă. În următorii ani, cei doi și-au propus să-și dezvolte business-ul astfel încât beneficiarii acestora să se bucure de mai multe avantaje oferite de startup: economisirea timpului, reducerea cheltuielilor ca urmare a deteriorării unor obiecte, dar și monitorizarea în siguranță a edificiilor. „EU4Moldova: StartUp City Cahul” este implementat în perioada 2020- 2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia.