La 13 august, la Chișinău, Șeful Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM) Slawomir Pichor, împreună cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko, a avut o întrevedere cu noul Viceprim-Ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova Vlad Kulminski și l-a felicitat cu prilejul numirii sale în funcție.

Discuțiile s-au axat pe ultimele evoluții în procesul de reglementare de problema transnistrean și pe proiectele în curs de desfășurare pentru bunăstarea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și pentru facilitarea comerțului internațional din regiune.

Interlocutorii au revizuit, de asemenea, activitățile legate de problema transnistreană desfășurate de EUBAM în conformitate cu mandatul său actual, remarcând necesitatea consolidării interacțiunii, coordonării eforturilor și utilizării expertizei tehnice disponibile pentru a genera soluții viabile la problemele care afectează locuitorii ambelor maluri ale Nistrului.

„Aștept cu interes o colaborare strânsă cu dumneavoastră pentru a ne consolida în continuare cooperarea în sprijinirea măsurilor de consolidare a încrederii legate de regiunea transnistreană”, a spus Slawomir Pichor.