Care sunt pașii necesari pentru exportul produselor agroalimentare moldovenești pe piața Uniunii Europene? Ce operațiuni pre-export și vamale, și ce proceduri pre- și post-vamale se impun pentru a exporta în Uniunea Europeană? Răspunsul la aceste, dar și la multe alte întrebări ce apar în fața agricultorilor care doresc să își vândă marfa în UE poate fi găsit în Ghidul practic „Procedurile de export al producției agroalimentare din Republica Moldova pe piețele UE”, lansat de curând.

Ghidul este un îndrumar practic detaliat, care explică procedurile de export pentru produsele agroalimentare moldovenești și care poate fi găsit pe site-urile proiectului și MIEPO. Pentru a înlesni procesul, potențialilor exportatori li se oferă și o listă a prestatorilor de servicii care ușurează exportul produselor agroalimentare din Republica Moldova pe piața Uniunii Europene.

Publicația a fost elaborată de către echipa Proiectului UE „Asistență tehnică pentru implementarea Zonei de Liber Schimb”, una dintre misiunile căruia este să ofere sprijin informațional multilateral antreprenorilor ce reprezintă diverse sectoare cu potențial înalt de export. Astfel, în curând urmează să fie definitivate publicații similare pentru sectorul TIC, modă, piele și cel al accesoriilor.