Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Gagauz Koraflari

GAL-ul „Gagauz Koraflari” exprimă profundă recunoştinţă pentru Solidarity Fund PL în Moldova şi Reţeaua Naţională LEADER din Republica Moldova pentru colaborarea fructuoasă pe parcursul anului 2020.

Într-o perioadă scurtă şi fructuoasă de cooperare, am implementat împreună zeci de proiecte — de la sere mici private, până la facilităţi publice majore.

Sprijinul Reţelei Naţionale LEADER din Republica Moldova contribuie nu doar la dezvoltarea şi promovarea zonelor rurale, ci şi la consolidarea întregii societăţi.

Credem în păstrarea relaţiilor de afaceri şi de prietenie pe care le-am stabilit şi sperăm să conlucrăm şi în continuare, iar experienţa şi autoritatea acumulată ne vor servi drept ghid şi exemplu în realizarea unor acţiuni concrete pe teritoriul microregiunii noastre.

Ne dorim să avem parte cu toţii de dezvoltare dinamică şi stabilitate economică, inspiraţie creativă şi energie inepuizabilă în atingerea obiectivelor noastre, a succesului şi a noilor înălţimi.

GAL „Hora Ciulucului”

Au rămas zile numărate până ca anul 2020 să plece. A fost un an deosebit, cu multe incertitudini. În pofida la toate, GAL „Hora Ciulucului” a reuşit să se întărească şi să implementeze şi în anul 2020, ca şi în anul 2019, mai multe proiecte benefice pentru dezvoltarea economică locală, a infrastructurii de turism, a îmbunătăţirii serviciilor publice locale. Suntem recunoscători pentru ceea ce am realizat cu susţinerea financiară FDR LEADER-UE 2020, fapt pentru care mulţumim enorm Solidarity Fund PL în Moldova şi Uniunii Europene! Pe bradul improvizat al GAL „Hora Ciulucului”, vom atârna realizările noastre legate de procurări de tehnică, de utilaje şi echipamente pentru dezvoltarea agriculturii, dezvoltarea apiculturii, procurări de echipament sonor şi instrumente muzicale la Casele de cultură, de construcţia scenei în aer liber, şi de amenajarea de parcuri ş.a. Dorim tuturor sănătate şi prosperitate, să crească potenţialul GAL-lor din Republica Moldova, să putem dezvolta noi afaceri şi servicii publice, care vor duce la crearea noilor locuri de muncă! Ne dorim cu toţii un trai decent la noi acasă! Acesta nu a fost anul care ne-a adus tot ce ne-am dorit, ci anul care ne-a făcut să apreciem tot ce avem.

GAL „Valea Cuboltei”

Anul 2020 – un an plin de provocări şi schimbări radicale, ne-a pus pe fiecare faţă în faţă cu propriile probleme şi necesitaţi de adaptare la noile realităţi. Nu a fost o perioada simplă, însă având la bază mottoul: „Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici” am devenit mai tari, transformând problemele apărute în oportunităţi de dezvoltare. Distanţarea socială şi digitalizarea tuturor domeniilor de activitate au slăbit relaţiile între oameni, a făcut comunicarea mai dificilă şi a împiedicat colaborarea eficientă. Abordarea LEADER ne-a oferit o oportunitate de depăşire a acestei crize prin restabilirea unor relaţii omeneşti şi soluţionarea eficientă a unor probleme în comun, prin implicarea cetăţenilor în procese de dezvoltare micro regionale, fiindcă anume implicarea lor ne oferă încredere şi forţă în propria persoană. Abordarea LEADER ne-a făcut să înţelegem că schimbarea putem fi chiar noi! Transmitem sincere felicitări din partea Grupului de Acţiune Locală „Valea Cuboltei” tuturor, urând succes şi prosperitate în noul an!

Foto: Daniel Leahu, beneficiar din GAL „Valea Cuboltei”