Își doresc să finalizeze programul de mentorat, să obțină un job și să-și pună cunoștințele digitale în practică! Vorbim despre fetele și femeile din regiunea de sud a țării, care participă în cadrul inițiativei „ICT4Women Cahul” și studiază unul dintre cele trei cursuri ale programului: social management, scriere de conținut și comunicare și wordpress development. Beneficiarele și-au dat întâlnire la o sesiune de networking, alături de trei ambasadoare Tech Women Moldova. În cadrul evenimentului, fetele și femeile au realizat un exercițiu practic de revizuire a oportunităților pe care le oferă domeniul tehnologiilor informaționale și posibilităților de a dezvolta o carieră în IT. Programul „ICT4Women Cahul” se desfășoară în câteva etape.

În prezent, participantele sunt la cea de-a doua etapă, unde învață să-și dezvolte abilitățile tehnice și participă la cursuri practice de dezvoltare a competențelor digitale. La cea de-a treia etapă, fetele și femeile vor participa la un atelier de instruire pentru o carieră de freelancer, iar ulterior, participantele vor beneficia de sesiuni de mentorat și ghidare în procesul de elaborare a portofoliilor și de înregistrare pe platforme internaționale care oferă locuri de muncă la distanță.

Corina Andronic, manageră de proiect „EU4Moldova: Startup City Cahul”:

„Prin intermediul acestei inițiative, ne propunem să oferim posibilitatea femeilor din sudul țării să muncească direct din localitățile unde trăiesc, să-și aleagă companiile în care să lucreze, să devină independente financiar și să dezvolte o carieră în domeniul tehnologiilor informaționale. Programele de orientare profesională în domeniul TIC vin să susțină fetele și femeile din localitățile țării în dezvoltarea lor profesională și practicarea unei profesii IT direct de acasă. Suntem în secolul digitalizării, iar munca de la distanță reprezintă o oportunitate bună de a construi o carieră, de a-și consolida abilitățile și de a deveni liber-profesioniste.”