„Odă Europei” se numește piesa lansată de Eugen Doga în luna mai 2021, pe versurile lui Ianoș Țurcanu. Piesa a fost lansată cu prilejul Zilei Europei 2021 și poate fi vizionată pe canalul YouTube al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

„Uniunea Europeană este, pentru mine, ca o familie mare, în care domină înțelegerea, unitatea, pacea și dragostea. Mai mult, solidaritatea constantă a Uniunii Europene cu Republica Moldova și sprijinul acordat de UE, în special în vremurile de pandemie, au demonstrat că noi, oamenii din Republica Moldova, nu suntem singuri. Piesa Odă Europei simbolizează năzuința mea și a oamenilor de bună credință a țării mele, de aspirație spre Uniunea Europeană.
Oda Europei să fie o Odă a Bucuriei de a trăi și simți ca cetățenii Uniunii Europene!”, declară Maestrul și compozitorul Eugen Doga. Eugen Doga a început să lucreze la piesa Odă Europei încă la începutul lunii mai 2021, fiind lansată la finele lunii mai anul curent.

Prin compoziția „Odă Europei”, marele Maestru Eugen Doga a transmis solemn un elogiu Uniunii Europene prin emoții puternice și frumoase. Atât imnul Uniunii Europene, „Odă Bucuriei”, cât și „Odă Europei” surprind solidaritatea și unitatea popoarelor pentru un viitor mai bun și luminos.
Piesa Odă Europei poate fi vizionată pe platformele Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și face parte din seria de evenimente culturale și informaționale prilejuite Zilei Europei 2021.

Activitățile desfășurate pe parcursul lunii mai cu ocazia Zilei Europei 2021 au adunat peste patru milioane de vizualizări. Agenda detaliată a evenimentelor dedicate Zilei Europei 2021 este disponibilă la adresa: www.EU4Moldova.eu, iar concertul dedicat Zilei Europei, difuzat la 9 mai 2021, poate fi urmărit pe canalul YouTube al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.