În martie 2018, cinci ONG-uri din regiunile proiectului – Căușeni, Comrat, Tiraspol, Ștefan Vodă și Slobozia au semnat Contracte de grant pentru implementarea proiectelor care susțin incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Proiectele sunt câștigătoare ale unui concurs de granturi mici acordat de Keystone Moldova și vor fi implementate pe o perioadă de 6 – 7 luni. Activitățile propuse au ca obiective incluziunea socială, orientarea profesională și ghidarea în carieră a persoanelor cu dizabilități, formarea abilităților parentale ale părinților copiilor cu dizabilități, dezvoltarea rețelei de voluntariat în domeniul advocacy, consolidarea grupurilor de autoreprezentanţi.

În luna februarie, în s. Caragaș, r. Slobozia, a avut loc deschiderea oficială a Centrului de zi pentru copii și tineri cu dizabilități. Acest serviciu social a fost creat la inițiativa Centrului de reabilitare și consultanță “OSORC”, prin mobilizarea comunității și dezvoltarea parteneriatelor cu autoritățile publice locale și centrale și locuitorii din comunitate. În cadrul Centrului de zi vor fi prestate servicii sociale, psihologice, educaționale, care vor contribui la incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități.

Totodată, în UTA Găgăuzia a avut loc training-ul „Managementul de caz și asigurarea calității serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilități”, în cadrul căruia au participat asistenți sociali comunitari, reprezentanți APL și prestatori de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități din r. Vulcănești. Obiectivele training-ului au fost de a consolida capacitățile participanților în aplicarea managementului de caz și asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități la serviciile prestate de Echipa Mobilă.

Evenimentele au fost realizate în cadrul Proiectului finanţat de Uniunea Europeană „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi pentru susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului” implementat de Keystone Moldova, în parteneriat cu Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități şi Centrul de Reabilitare şi Consultanţă „OSORC” şi co-finanţat de IM Swedish Development Partner.