Emisiuni realizate în comun de instituţii media de pe cele două maluri ale Nistrului au fost puse pe post și au început să fie publicate pe reţelele sociale începând cu luna septembrie. Conţinutul este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, acordat prin intermediul Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Jurnal TV a pus pe post câteva ediţii ale emisiunii „Asfalt de Moldova”, realizate împreună cu Lik TV – un post de televiziune prin internet, din partea stângă a Nistrului. Seria de emisiuni vizează localităţi situate
de-o parte și alta a râului, dar care de-a lungul istoriei au existat practic ca o singură comunitate.
„Tur Retur 2„ este o emisiune de călătorii, realizată de Bas TV și difuzată de Jurnal TV. Prezentatorii Alina Topal și bloggerul Dorin Galben călătoresc în diferite raioane ale Moldovei, povestind despre tradiţiile specifice regiunilor respective, precum și obiectivele turistice cunoscute sau mai puţin cunoscute.

Foto: Tur Retur 2020

„Regionalii cu Mihail Sirkeli” este un talk-show difuzat de postul de televiziune TV 8. Emisiunea reprezintă o dezbatere pe cele mai importante teme sociale, moderată de Mihail Sirkeli, și are drept invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale și eguvernamentale.
Anterior, portalul Diez.md a început realizarea podcastului „Sexplicaţii”, în limbile română și rusă. Emisiunile dezbat cu medici și experţi teme legate de educaţia sexuală a tinerilor și subiecte ce ţin de sexualitate.
Alte emisiuni, finanţate în cadrul componentei media a Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, urmează să fie lansate în următoarea perioadă. Printre ele se numără un documentar despre hidrocentrala de la Dubăsari, precum și film documentar-cronică filmat în dreapta și stânga Nistrului – așa ceva nu s-a mai realizat în Moldova din 1986.
În total, Programul UE, își propune să acorde până la 25 de granturi, în valoare de până la 60 000 de euro, pentru co-producţii audiovizuale. Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, lansat în 2009, se află la cea de-a 5 etapă. Scopul Programului este apropierea locuitorilor celor două maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte de dezvoltare comune.

Foto: Echipa Asfalt de Moldova, râul Nistru