Locurile de muncă în domeniul IT sunt din ce în ce mai solicitate pe piața muncii. Fie că vorbim de programatori sau dezvoltatori de aplicații și platforme de comerț online, sute de anunțuri pot fi văzute zilnic pe site-urile de angajare din Moldova. O carieră în acest domeniu presupune multiple avantaje: salarii atractive, pachete corporative de beneficii, tehnologii inovatoare, locuri stabile de muncă ș.a. În sprijinul comunității din sudul țării, „EU4Moldova: Startup City Cahul” a lansat câteva cursuri de pregătire în domeniul IT, care pot fi accesate atât de tinerii dornici de a obține mai multe abilități, precum și de cei care își doresc să se reprofileze, indiferent de aria profesională în care activează. Câteva zeci de tineri sunt așteptați să participe la prima ediție a proiectului.

Participanţii au la dispoziţie două opţiuni:

◊ Cei care își doresc să cunoască mai multe despre crearea paginilor web, optimizarea, setarea și întreținerea site-urilor, configurarea numelui de domeniu, se pot înscrie la cursul „Creare landing page”.

◊ Pentru cei care își doresc să utilizeze în siguranță, în mod responsabil și util tehnologiile digitale, a fost lansat cursul „Dezvoltarea competențelor digitale”. Conceput în baza modulelor de dezvoltare a competențelor digitale „DigComp” (susținut de instituțiile UE), programul de instruire permite interacțiunea și colaborarea prin intermediul tehnologiilor digitale: utilizarea inteligentă a sistemului de operare, editarea documentelor electronice, securizarea datelor personale sau gestionarea problemelor tehnice.

„EU4Moldova: Startup City Cahul” abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a regiunii de sud și sprijină dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile din afara capitalei, oferind, de asemenea, oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor etc.. Odată cu dezvoltarea „EU4Innovation Centre” – centru de excelență în ICT – proiectul își propune creșterea atractivității regiunii și dezvoltarea economică prin inovații, care urmărește ca în următorii ani să contribuie la creșterea nivelului de salarizare (salariul mediu din regiune) cu minim 15%, precum și la ascensiunea sectorul IT local, care să reprezinte minim 5% din cel național în următorii 3 ani.